Izvještaj o 2. Konferenciji projekta Uključi me!

Dana 06.svibnja 2021 godine u prostorijama Općine Otok, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održana je 2. Konferencija projekta „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, Uključi me!“ kodnog broja: UP.02.1.1.13.0217.
Načelnik Dušan Đula, otvorio je Konferenciju i uvodnim govorom pozdravio sve nazočne među te staknuo je kako je ovo drugi projekt iz programa zapošljavanja žena – Zaželi kojeg je u prvoj fazi Općina Otok provodila u partnerstvu sa Gradom Sinjem, a sada ga provodi samostalno te uskoro slijedi i treći projekt iz istoimenog programa također u partnerstvu sa Gradom Sinjem što će omogućiti dodatno zapošljavanje 30 žena sa područja Općine Otok.

Nakon uvodnog dijela, voditeljica projekta Silvia Milić prezentirala je projekt kroz analiziranje dosadašnjih projektnih aktivnosti, rad zaposlenica kroz pružanje usluga pomoći i potpore krajnjim korisnicima i još jednom je istaknula koliko je značajan doprinos ovakvih projekata za ciljanu skupinu, krajnje korisnike, ali i cjelokupnu zajednicu.

Projekt će osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

* Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.Skip to content