Podjela uvjerenja o osposobljavanju za gerontodomaćice

Dana 07. travnja 2021 godine u prostorijama Općine Otok održana je podjela uvjerenja o osposobljavaju za gerontodomaćice za radnice za pomoć i potporu starijim osobama koje su zaposlene na projektu „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II, Uključi me!“

Na podjeli uvjerenja  sudjelovali su ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Žižić Ivan Žižić i voditeljica obrazovne skupine Gordana Aljinović te načelnik Općine Otok Dušan Đula.

Edukacije su uključivale sljedeće nastavne cjeline: osnove gerontologije, poslove gerontodomaćice, zaštitu na radu i prvu pomoć te praktičnu nastavu u trajanju od 81 sat u domaćinstvima korisnika kod kojih Općina Otok provodi projekt pomoći i skrbi za starije i nemoćne osobe.

Zaposlenice će ovim certifikatom o završenoj edukaciji povećati svoju zapošljivost i nakon završetka projekta i uvelike će se utjecati na radnu aktivaciju istih.

Podjela uvjerenja provodila se uz pridržavanje epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

* Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok.Skip to content